Ett tryggt Henco-system med 30 års systemgaranti

Ett tryggt Henco-system med 30 års systemgaranti

De senaste 20 åren har belgiska företaget Henco vuxit till en av de viktigaste europeiska tillverkarna av högklassiga kompositrör och rörförbindningar. Henco har ett brett utbud av säkra och hållbara alternativ för dig som vill förnya hemmets värmesystem, renovera våtutrymmen eller förnya annan husteknik. Ett Henco-kompositrörsystem i kombination med marknadens modernaste inredning ger bästa möjliga kvalitet i ditt hem. Kompositröret är oerhört hållbart och enkelt att montera, vilket gör det till det bästa alternativet för rörrenovering i villa. Henco är den enda komposittillverkaren på marknaden vars system klarar en konstant temperatur på 95 grader.

Henco

Henco-kompositrörsystem är en kombination av plast och aluminium som klarar årtionden av slitage. Dricksvattnet i ett sådant system blir betydligt mer hygieniskt än tidigare. Företagets 250 medarbetare tillverkar över 130 miljoner meter kompositrör varje år. Produktionsprocessen har utvecklats och finslipats till den grad att alla produkter som Henco tillverkar klarar den stränga kvalitetskontrollen. Viljan att lära känna varje kund är en av förklaringarna bakom Hencos framgångar världen över. Hencos verkställande direktör Vim Verhoeven talar gärna om Henco-familjen, där varje kund behandlas som en familjemedlem. Den vita anslutningsstocken som Henco tillverkar har till exempel designats med tanke på Sundahems ytmontering. Det är ett bra exempel på hur Henco verkligen försöker ta alla sina kunders specialbehov i beaktande.

Varför satsa på ett Henco-system i ditt hem?

  • Ett hållbart och säkert rörsystem för dig som ska renovera tappvatten- eller värmesystem i ditt hem.
  • Ytmonterade kompositör monteras enkelt och snabbt
  • Tack vare den flexibla konstruktionen i flera lager blir vattnet som rinner igenom röret mer hygieniskt.
  • Henco är branschledande när det gäller tryck- och temperaturbeständighet (10 bar och 95°C).
  • Systemet är tyst
  • Slutresultat blir snyggt tack vare den vita anslutningsstocken

Varför är temperaturbeständigheten så viktig i planeringen av en rörrenovering?

Högsta tillåtna vattentemperatur på tappvatten är 60 grader i Sverige, en regel som finns för att skydda användaren. När det gäller vattentemperaturen i värmesystemet räcker det oftast med en temperatur på 55-60 grader. Temperaturen i tappvattenvärmare, beredare, fjärrvärmeväxlare och trä- eller oljepannor är oftast betydligt högre och temperaturen sänks då till 60 grader med hjälp av termostater eller shunt- och blandningsventiler.

Shunt- och avstängningsventiler håller inte för evigt. Normal användningstid är 15 år, men funktionsstörningar kan tyvärr uppstå betydligt tidigare än så. Om ventilerna inte fungerar som de ska, kommer vattentemperaturen inte heller att regleras inom de rekommenderade gränserna. Då händer det lätt att den övre temperaturgränsen överskrids, även i kompositsystem där högsta tillåtna vattentemperatur oftast är 70 grader. Värmen kan skada rören och orsaka vattenläckor. Om en vattenläcka orsakats av för hög vattentemperatur gäller inte rörtillverkarens garanti. Fastighetsägaren blir då ansvarig för skadan och måste stå för reparationskostnaderna.

Vi vill erbjuda våra kunder marknadens bästa service utförd med bästa möjliga material. Därför monterar vi på Sundahem enbart marknadens mest tåliga rör, nämligen Henco-komposit som klarar en konstant temperatur på 95 grader. Därmed säkerställer vi att våra kunders rör håller, även om de skulle råka ut för problem med reglerings- och säkerhetsanordningar.

Kategoriat: Yleinen |